Газета «Політика» у репортажі про цю подію зазначила, що хранитель патріаршого трону митрополит Христозом вручив новому главі церкви всі атрибути патріаршества. На практиці це означало — новий патріарх вступає в права й виконуватиме всі обов’язки, якими його наділяють церковні канони.

Церемонія інтронізації завершилася Святою архієрейською літургією. У ній, крім членів Синоду Сербської православної церкви, взяли участь президент Сербії Александр Вучич, член президії Боснії і Герцеговини від сербського населення країни Мілорад Додік, президент Республіки Сербської Желька Цвіянович, белградський муфтій Мустафа Юсуфспахич, римо-католицький архієпископ Белграда Станіслав Хочевар, прем’єр-міністр Сербії Ана Брнабич, деякі міністри й депутати.

Наступного після інтронізації дня президент Александр Вучич зустрівся з новим патріархом і обговорив актуальні питання відносин церкви й держави, дотримання в храмах країни заходів безпеки у зв’язку з пандемією.

Сербські ЗМІ нагадують, що попередній патріарх Сербської православної церкви Іріней помер 20 листопада 2020-го у віці 90 років. Причиною смерті стали  ускладнення, спричинені коронавірусом.