Основними темами переговорів з українським колегою Дмитром Кулебою стали подальше зміцнення стратегічного партнерства двох держав, підтримка зусиль Києва з відновлення суверенітету та територіальної цілісності, протидія гібридним загрозам, взаємодія у рамках міжнародних організацій.

Дмитро Кулеба та Габріелюс Ландсбергіс приділили окрему увагу збільшенню обсягів двосторонньої торгівлі та підготовці Міжнародної конференції з питань реформ в Україні.

Крім того, вчора Габріелюс Ландсбергіс став один з учасників дискусії «Міжнародна відповідь на порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму, Україна», що відбулася в рамках сегмента високого рівня Ради ООН з прав людини. Співорганізаторами заходу, основною темою якого була презентація Кримської платформи, виступили Україна, Латвія, Литва, Польща, Туреччина. В обговоренні ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму взяли участь також міністри закордонних справ Латвії, Польщі, високий представник Державного департаменту США, заступники очільників МЗС Туреччини та Грузії, представники низки інших держав — членів ООН, інформує прес-служба МЗС України.