До 26 лютого в країні буде приспущено прапори на всіх федеральних і військових установах.

Президент США Джо Байден разом з першою леді Джилл Байден, а також віце-президентом Камалою Харріс та її чоловіком вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання. «Ми часто чуємо, як цих людей описують як звичайних американців. Але ні. У них немає нічого звичайного. Люди, яких ми втратили від COVID-19, були надзвичайними», — написав він у Твіттері. «Тим, хто втратив близьких людей: я знаю, що ніякі слова не можуть заглушити біль, але я сподіваюся, що ви знайдете розраду, дізнавшись, що нація сумує разом з вами», — сказав Джо Байден під час виступу.

У перший день трауру церковні дзвони в Національному соборі у Вашингтоні пробили 500 ударів, які символізували 500 тисяч людей, на сходах Білого дому запалили 500 свічок, а військовий оркестр зіграв християнський гімн «Чудова ласка» (Amazing Grace). Видання New York Times на першій шпальті надрукувало 500 000 крапок, що символізують американців, що померли від коронавірусу.

Слід зауважити, що в понеділок кількість жертв коронавірусу в США вже перевищила 500 тисяч. Так само США на першому місці у світі за кількістю померлих від ускладнень COVID-19. Однак за останні кілька тижнів кількість нових випадків інфікування та смертей у США впала. Це пов’язують передусім з початком вакцинації в країні. На кінець лютого щеплення зробили вже 64,2 мільйона людей.

Фото зі сторінки у Твіттері Камали ХаррІс.