Як повідомило «Эхо Кавказа», поліція використала спецзасоби, зокрема і сльозогінний газ. Ніку Мелію звинувачують в організації та керівництві насильницькими діями на акції протесту перед будівлею парламенту 20 червня 2019 року. 17 лютого Тбіліський міський суд задовольнив клопотання прокуратури і змінив Мелія запобіжний захід із застави на арешт.

Іраклій Гарібашвілі, котрий у понеділок очолив уряд Грузії, подякував силовикам за успішну операцію. «Сьогодні ми стали свідками того, що ми — правова держава. Ми — сильна держава, у нас сильна поліція, у нас дуже ефективний глава МВС. Я хочу публічно висловити йому і всім поліцейським подяку від імені уряду. Вони захистили гідність нашої держави, стабільність держави», — цитує Гарібашвілі «Эхо Кавказа».

Однак західні партнери оцінили дії грузинських силовиків інакше. Так, Посольство США в Грузії заявило про занепокоєння таким рішенням. «Нам прикро, що заклик США та інших міжнародних партнерів до стриманості й діалогу проігнорували. Ми збентежені чути поляризуючу риторику від керівництва країни в час кризи. Сила та агресія — це не рішення для політичних суперечностей. Сьогодні Грузія зробила крок назад на своєму шляху до того, щоб стати сильною демократією у євроатлантичній родині держав», — йдеться у заяві. Спецпредставник НАТО на Південному Кавказі Джеймс Аппатурай у свою чергу зауважив, що останні події не сприяють «розв’язанню політичних розбіжностей шляхом діалогу», повідомляє «Грузия online». Занепокоєння ситуацією висловили також міністри закордонних справ кількох європейських країн.

Тим часом грузинська опозиція пообіцяла влаштувати 26 лютого в центрі Тбілісі ходу «За свободу».