«Верес» (Рівне) — «Зоря» (Луганськ). 1:2. Рівне. «Авангард». Рефері — Максим Козиряцький (Запоріжжя). Голи: Шестаков, 18 (п) — Іванісеня, 25, Кочергін, 59.

Друга команда Першої ліги «Верес» (тренер — Юрій Вірт) гідно зіграла проти одного з лідерів чемпіонату УПЛ, бронзового призера попереднього турніру вищого дивізіону.

Рівняни відкрили рахунок і продовжували наступальні дії, показавши досить пристойний рівень підготовки. Але «Зоря» завдяки перевазі в класі таки здобула вольову перемогу. І стала першим півфіналістом кубкового змагання.

***

«Динамо» (Київ) — «Колос» (Ковалівка). 0:0 (пенальті — 4:3). Київ. НСК «Олімпійський». Рефері — Денис Шурман (Київська область), арбітр VAR — Андрій Коваленко (Полтава).

Перший тайм минув у більш-менш рівній боротьбі за невеликої переваги господарів. А після перерви динамівці домінували на полі. Були у них моменти, але вони не скористалися ними.

На 65-й хвилині гості залишилися без тренера на лавці. Руслан Костишин занадто емоційно висловлював свою незгоду з рішенням рефері, і Денис Шурман показав йому червону картку.

Отже, основний і додатковий час сильнішого не виявили. Команди пробили пенальті, краще це зробили динамівці. На жаль, лідер столичного клубу Циганков зазнав травми і його замінили ще на 25-й хвилині. Тому після зустрічі про серйозність ушкодження запитали наставника киян Мірчу Луческу, на що він відповів:

— Для цього потрібний час, навіть лікар не може одразу визначити серйозність травми. Сподіваємося, що Віктор зможе повернутися на поле у зустрічі з «Вільярреалом» у 1/8 Ліги Європи 11 березня в Києві. Команді він дуже потрібний, і ми робитимемо все можливе, щоб Циганков повернувся на поле якомога швидше.

— «Динамо» діяло дещо обережно. Це вимоги тактики чи сила суперника?

— Кубкові матчі мають особливий характер, вони зазвичай дуже складні. Адже раунд складається з одного поєдинку, тому потрібно грати дуже уважно. Будь-яку помилку та пропущений гол складно виправити. У першому таймі ми діяли дуже обережно, але в другій половині мали кращий вигляд. Домінували на полі та створили кілька хороших моментів. Однак для їхньої реалізації весь час не вистачало то останньої передачі, то одного метра чи частки секунди.

Складність полягала ще й у великій кількості травмованих гравців — у нас випали Вербич, Попов, Кендзьора, Шепелєв, Гармаш... У принципі, ми добре рухалися, й обидві команди витримали цю гру у фізичному плані. Причому ми весь час атакували та прагнули забити. За великим рахунком, виграла та команда, яка була кращою. Хлопці, котрі були на полі, професіонально виконували свою справу. Вони молодці.

***

«Агробізнес» (Волочиськ) — «Шахтар» (Донецьк). 1:0. Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. Рефері — Сергій Бойко (Київська область), арбітр VAR — Микола Балакін (Київська область). Гол: Семенець, 96. На 51-й хвилині Патрік («Шахтар») не реалізував пенальті (воротар). Вилучено Хочолаву («Шахтар», 109, друге попередження).

Лідер турніру Першої ліги сенсаційно вибив з розіграшу чемпіона країни. У першому таймі, попри територіальну перевагу «гірників», «Агробізнес» створив три гольові нагоди, найкращу з яких мав Петров, котрий вийшов сам на сам із Пятовим. У цьому епізоді лише вдалі дії Кривцова, який наздогнав суперника та завадив йому пробити, врятували донеччан від неприємностей.

Після перерви «Шахтар» отримав право на 11-метровий, але Алан Патрік програв двобій Мозілю. Чудовий шанс принести перемогу своїй команді в основний час мав Дентіньйо, який на 89-й хвилині пробив головою і влучив у поперечину.

В екстратаймі результативний випад вдався «Агробізнесу»: Семенець (на знімку), якого вивели сам на сам із Пятовим, переграв воротаря. Завершував матч «Шахтар» у меншості — друге попередження отримав Хочолава.

***

«Дніпро-1» — «Олександрія». 1:1 (пенальті — 3:4). Дніпро. «Дніпро-Арена». Рефері — Олександр Шандор (Львів). Голи: Булеца, 79 — Тетьяков, 62. Вилучено Гречишкіна («Олександрія», 75, друге попередження).

І в цій зустрічі основний час переможця не визначив, як і додатковий. А післяматчеві пенальті влучніше пробили олександрійці.

***

Учора відбулося жеребкування півфінальних пар. 21 квітня зустрінуться: «Агробізнес» — «Динамо», «Олександрія» — «Зоря».

Нагадаємо, що фінал призначено на 12 травня. Матч прийматиме Тернопіль.

Фото fcab.com.ua