«Динамо» (Україна, Київ) — «Вільярреал» (Іспанія). 0:2. Голи: Пау Торрес, 30, Альбіоль, 52.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Караваєв, 84), Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук (Андрієвський, 68), Шапаренко (Шепелєв, 68), Буяльский, Циганков, Родрігес, Бєсєдін. Тренер — Мірча Луческу.

«Вільярреал»: Рульї, Фойт, Альбіоль, Пау Торрес (Фунес Морі, 46), Педраса, Капу, Парего, Тригерос (Гомес,85), Чуквезе (Коста, 84), Алькасер (Бакка, 63), Морено (Баено, 90). Тренер — Унаї Емері.

Рефері — Майкл Олівер (Англія).

Київ. НСК «Олімпійський». 12 751 глядач. Мінус 3 градуси.

На старті зустрічі була досить рівна боротьба. Але гості почувалися трохи впевненіше, діяли розсудливіше. Вони чітко оборонялися і небезпечно контратакували.

А на 30-й хвилині іспанці вийшли вперед. У тому епізоді оборона «Динамо» біля власних воріт дала супернику повну свободу. Після подачі гостями кутового Шапаренко вибив м’яч з лінії воріт. Його підхопив Морено і віддав Торресу, котрий не промахнувся зблизька.

Після цього футболісти «Динамо» більше контролювали м’яч, але їхні атаки не вражали. Залишалося сподіватися на якісні зміни після перерви. Але, на жаль, динамівці після відпочинку пропустили вдруге. Знову дров наламала оборона, котра й цього разу дозволила суперникам успішно зіграти на добиванні.

Кияни намагалися змінити перебіг поєдинку, йшли вперед. Але марно, бо їхні атаки не мали логічного завершення.

Мірча Луческу:

— Ми зустрілися із сильною командою. Суперник має більший досвід міжнародних матчів, є представником сильного чемпіонату. У цьому і полягає вся різниця. Не варто шукати інших причин. Просто суперник сильніший за нас. «Вільярреал» — дуже досвідчена команда, яка регулярно виступає у єврокубках і робить це дуже вдало. Вони вміло використовують шанси. Наші молоді оборонці припустилися низки помилок, якими й скористалися швидкі і технічні гравці «Вільярреала».

Але скажу, що якби ми забили в перші хвилини зустрічі в моменті, який був у Циганкова, гра склалася б інакше. Такі деталі завжди важливі...

За тиждень команди в Іспанії проведуть другий матч. І навіть важко уявити, за рахунок чого «Динамо» зможе досягти позитивного підсумку двобою.

***

«Рома» (Італія) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 3:0. Голи: Пеллегріні, 23, Ель Шаараві, 73, Манчіні, 77.

«Рома»: Лопес, Манчіні, Кумбулла, Крістанте, Карсдорп, Вільяр, Діавара (Ібаньєс, 79), Спінаццола (Бруно Перес, 79), Пеллегріні (Карлес Перес, 79), Педро (Ель Шаараві, 62), Мхітарян (Майораль, 34). Тренер — Паулу Фонсека.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Вітао, Матвієнко, Ісмаїлі, Майкон, Тете (Коноплянка, 86), Марлос (Антоніо, 86), Патрік (Судаков, 79), Тайсон (Патрік, 79), Мораес (Дентіньо, 76). Тренер — Луїш Каштру.

Рефері — Артур Діаш (Португалія).

Рим. «Стадіо Олімпіко». Без глядачів. 12 градусів.

Цю зустріч очікували з особливим інтересом. Головна інтрига полягала в тому, що відбувалося протистояння нещодавніх підопічних Паулу Фонсеки з його нинішньою командою. А його місце в донецькому клубі дісталося іншому тренеру з Португалії Луїшу Каштру. Та ще й судити гру доручили португальцю...

На жаль, Фонсека і його підопічні «всуху» обіграли «Шахтар». За попередні сім матчів поточного року «гірники» пропустили тільки двічі. А в Римі Трубін три рази діставав м’яч із сітки.

Рахунок відкрив Пеллегріні після дотепної передачі Педро. Встановити рівновагу міг Мораес, однак суперсейв зробив Лопес.

«Шахтар» впевненіше за суперника почав другий тайм. Знову забивати міг Мораес, але вчергове команду врятував воротар. А ось середину другої половини зустрічі набагато краще провели «вовки».

Протягом чотирьох хвилин Ель-Шаараві і Манчіні довели рахунок до розгромного.

Сподіваючись забити бодай гол в цьому матчі, Луїш Каштру зробив п’ять замін. Але все було марно. «Рома» виграла й має добрі перспективи на поєдинок у Києві 18 березня.