На знімку: Дністер з високого берега у селі Оксанівка Ямпільського району.

У творчому змаганні можуть брати участь і професійні фотомитці, і любителі. Організатори пропонують відтворити у кадрі красу річки, а також людей, які проживають на її берегах — українців і молдован, їхні заняття, особливості побуту і культури.

Три номінації передбачено у конкурсі: «Визначні місця і пам’ятки Дністра»; «Екологія, туристичні маршрути і туристичні об’єкти» та «Люди, які творять історію Придністров’я».

Чудовий краєвид відкривається з Лядівського скельного храму у Могилів-Подільському районі. Недалеко від цього села є ще одне з назвою Нагоряни, в якому скелі вапняку зависли над Дністром, а в них прорубані печери. Саме тут на одній зі скель видовбано барельєф Тараса Шевченка.

Одночасно конкурс має привернути увагу до проблем річки, що поєднала не тільки береги, а й два народи. Насамперед йдеться про екологію Дністра, про транскордонне співробітництво.

Докладніше з умовами конкурсу «Дністер — ріка, що об’єднує» можна ознайомитися на сайті ГО «Єврорегіон «Дністер» за посиланням: http://dniester.eu/2008.

Фото зі сторінки у Фейсбуці Мирослави Марченко, керівниці ГО «Ямпільщина туристична».