Тепер комендантська година в країні починатиметься не о 22.00, а на дві години раніше. До цього ресторани, кафе, фітнес-центри, спортивні зали, букмекерські пункти було відчинено до 21.00, а тепер вони будуть повністю закриті. А заклади громадського харчування доставлятимуть клієнтам їжу додому. Мають припинити роботу навіть невеликі кафе, які працювали на автозаправних станціях. Влада наклала заборону на поселення нових гостей у готелях, мотелях, хоспісах, пансіонатах. Але там, де люди вже живуть, дозволена робота кухонь і буде відкрито зали для харчування.

Прем’єр-міністр Зоран Заєв у зв’язку із запровадженням суворіших заходів безпеки звернувся зі спеціальним посланням до народу й відзначив, що країна переживає найскладніші моменти з початку пандемії.

Масову вакцинацію в країні почали зі столиці Скоп’є, де становище найтривожніше. Центр вакцинації було відкрито в найбільшому спортивно-концертному комплексі «Борис Трайковський», де за день можуть пройти імунізацію до чотирьох тисяч осіб. Першими щепили медиків та фармацевтів, поліцейських, учителів і вихователів, а також державних службовців, які обслуговують населення в різних конторах і входять до групи ризику.