Цього дня для гостей країни буде відкрито всі прикордонні пункти. 

Міністр назвав п'ять основних вимог до тих, хто збирається цього року відпочивати в Греції, і до тим, хто їх прийматиме в готелях. Усі співробітники туристичного сектору мають до середини травня пройти вакцинацію. Від них вимагатимуть суворого виконання медичного протоколу й ретельного контролю за тим, як його виконують гості. Крім цього,  в кожному готелі має бути виділено ізольовані місця для тих, кого поміщатимуть на карантин. Що стосується туристів, які прилітають чи в'їжджають до країни, то ще на КПП вони повинні будуть пред'явити документ про вакцинацію чи про негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до поїздки. Крім цього, в пунктах пропуску проводитимуть вибіркову перевірку на наявність коронавірусу. 

Міністр пояснив депутатам, що дуже важливо організувати швидке тестування туристів на КПП. Тоді тих, у кого результат виявиться  позитивним, можна буде ізолювати  просто в аеропорту, а якщо вони в'їжджають на автомобілі, повернути назад. На думку міністра, кожен повинен мати можливість приїхати до нас у країну й повернутися здоровим. «Це -- наш обов'язок», - наголосив Харіс Теохаріс.

Деякі депутати дорікнули міністру і владі, що вони не знають реальної ситуації. Мовляв, туристи вже з'явилися в країні й вільно розгулюють вулицями, пляжами в той час, як громадяни країни перебувають під карантином і можуть вийти з дому тільки після отримання sms з дозволом Але конкретного прикладу ніхто не зміг навести. Міністр запевнив, що правила й суворі заходи безпеки діють не тільки стосовно громадян країни, а й іноземців. І влада стежить за їх дотриманням.

Ще одна пропозиція -- про «covid-free» острови, куди цього року взагалі не слід впускати туристів, міністр назвав хибним підходом. І наголосив, що всі заплановані заходи стосуються всієї країни як безпечного туристичного напряму.