«Радий вітати Збігнєва Рау з його надзвичайним візитом до Києва. Важливо розвивати стратегічне партнерство між Україною та Польщею, оскільки Росія продовжує посилювати загрозу безпеці України, Європи та Трансатлантичного співтовариства», — написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Твіттері.

Про те, що візит не просто робочий, а екстрений, ще до його початку поінформувало МЗС Республіки Польща, пояснивши, що Збігнєв Рау проведе переговори у Києві у зв’язку із «загрозою миру на кордоні України». Посольство Польщі в Україні додатково уточнило, що Збігнєв Рау зустрінеться і з українською делегацією Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Прес-служба МЗС України також повідомила, що міністри проведуть переговори з усього спектра питань стратегічного партнерства України та Польщі, обговорять подальшу взаємодію в політичній, безпековій та культурній сферах, збільшення обсягів торгівлі та інвестицій.

І, звичайно, головною темою візиту, що розпочався з покладання квітів  до Стіни пам’яті воїнам, які загинули на сході України під час збройної російської агресії (на знімку), стали останні дестабілізуючі дії Росії, серед яких загострення безпекової ситуації на сході України та в тимчасово окупованому Криму, стягування російських військ до кордонів України, зростання інтенсивності російської пропаганди.

Слід також зазначити, що країни — партнери України занепокоєні ескалацією і провокаціями, влаштованими РФ, і стежать за розвитком подій. Тільки в середу Дмитро Кулеба мав три телефонні розмови з колегами з Нідерландів, Грузії, Молдови, під час яких обговорювалася ця ситуація.

Фото зі сторінки у Твіттері Дмитра Кулеби.