Саме так вони прагнуть відзначити Першотравень-2021. Організатори заявили, що вони пройдуть вулицями столиці Німеччини традиційною «революційною першотравневою демонстрацією» (Revolutionare 1. Mai-Demonstration).

За повідомленням dpa, організатори ходи оголосили, що альянс груп мігрантів теж приєднається до акції. На їхню думку, вона має бути присвячена не лише захисту робітників. Тому — у зв’язку з розширенням кола учасників — демонстрація отримає і нову тематику. На ній йтиметься про людей, котрі не змогли отримати роботу, оформити документи чи знайти постійний дах над головою. Також цього дня згадають тих, хто виконує неоплачувану роботу по дому. Будуть висунуті гасла на захист працюючих за мізерну плату на важкій малокваліфікованій роботі.

Демонстрація має стати, за задумом її організаторів, «виявом солідарності» з простими робітниками та людьми, чиї права порушуються. «Ми хочемо, щоб багатіям пред’явили рахунок за нинішню кризу», — йдеться у коментарі одного з керівників цього руху.

Торік демонстрація лівих радикалів 1 травня була скасована через карантинні обмеження. Ще раніше Першотравень у столиці Німеччини та інших містах неодноразово відбувався з агресивними сутичками лівих екстремістів і поліції. Утім, першотравневі заворушення на вулицях Берліна вже стали мало не його традицією.

У 2020 році відбулася віртуальна маніфестація профспілок: вперше за понад 70 років профспілкового руху ФРН Першотравень відзначався удома. Рішення про проведення онлайн-марафону було ухвалено об’єднанням профспілок Німеччини.

Берлін.