У зв’язку з цим у населених пунктах, де частота заражень за останні два тижні перевищила чотири випадки на 1000 жителів, у вихідні діятиме комендантська година: з 20.00 п’ятниці до 5.00 ранку понеділка. Продуктові магазини мають припиняти роботу о 18.00 (а не о 21.00, як було дотепер). У містах, де показник захворюваності перевищить 7,5 випадку на 1000 жителів, усі карантинні заходи діятиму й у будні дні.

Уряд також повідомив, що на час Великодніх свят, 1 і 2 травня, громадянам дозволять виходити на вулицю між 20.00 і 5.00 годинами, щоб за дотримання санітарних протоколів вони змогли брати участь у богослужіннях. У п’ятничні дні, 23 і 30 квітня, також подовжать роботу продовольчих магазинів. Як правило, на Великодні свята чимало румунських родин вирушають на відпочинок до моря. Тому готелям чорноморських курортів дозволено цими днями приймати гостей, але здавати можна не більше 70 відсотків номерів.

Прем’єр-міністр Флорін Кицу заявив, що країна, найімовірніше, зможе почати повертатися до нормального ритму життя лише з 1 червня.