Журналісти поцікавилися: як вона ставиться до того, що прем’єр-міністр Косово Альбін Курті, визначаючи першочергові завдання кабінету міністрів, не включив до них продовження перемовин із Сербією. «Знаю, що це не пріоритетне завдання для Курті, а лише п’ятий, шостий пункт його порядку денного… Однак я буду рада, якщо його позиція зміниться, це важливо для безпеки й стабільності регіону», — цитує Брнабич сербське видання Srbija danas.

Того самого дня в. о. президента Косово Вьоса Османі під час зустрічі з послом Нідерландів Карін Лоббезу підтвердила незмінність пріоритетів Приштини. «У період пандемії пріоритетне значення для нас має забезпечення постачання вакцини від COVID-19, а не діалог із Сербією, на якому так наполягають США і Євросоюз», — заявила вона.

Раніше прем’єр-міністр Косово Альбін Курті нарікав, що через проблеми із забезпеченням поставок вакцини від COVID-19 ситуація в Косово стає дедалі складнішою. З початку пандемії Косово отримало лише 24 тисячі доз вакцин від COVID-19. Але, незважаючи на це, міністерство охорони здоров’я категорично заявило: будь-які пропозиції про постачання вакцини з Росії і Сербії не прийматимуться і не розглядатимуться. Більше того, коли влада Белграда оголосила, що представники бізнесу із країн Західних Балкан можуть приїхати до Сербії і безплатно без будь-яких зобов’язань зробити щеплення проти коронавірусу, косовським підприємцям наполегливо рекомендували не робити цього. Прем’єр-міністр Альбін Курті також вельми скептично сприйняв і пропозиції про гуманітарну допомогу, що надійшли урядові від країн, які не визнали незалежність Косово. Він заявив, що в питанні отримання вакцин найбільше сподівається на допомогу міжнародних партнерів з Європи та США.