У цьому списку немає прізвища в. о. прем'єра Бойко Борисова, який переміг, але відмовився від депутатського мандата. Крім нього, ще 11 осіб,котрі пройшли до парламенту за різними партійними списками, відмовилися від мандатів.

Як відзначає газета "Капітал", пошук відповіді на ключове питання, що постало перед суспільством після виборів: «Чи зможе парламент сформувати кабінет міністрів або партіям доведеться приймати рішення щодо проведення влітку нових парламентських виборів?», почнеться цього тижня. Президент Румен Радев, як очікується, найближчими днями скличе народні збори на перше засідання. Воно може відбутися вже найближчого четверга. А процедура вручення мандата на формування уряду почнеться наступного тижня.

Президент зацікавлений у тому, щоб парламент якнайшвидше сформував уряд. У кожної партії, яка одержала мандат на формування уряду, є сім днів, щоб зробити це. Партія ГЄРБ, котра перемогла на виборах і лідером якої залишається Бойко Борисов, першою отримає мандат і запропонує парламенту свій склад кабінету міністрів.

"Капітал" зауважує: якщо врахувати, що жодна з інших політичних партій, котрі одержали місця в парламенті, поки не заявила про підтримку ГЄРБ, то «ця спроба, швидше за все, буде приречена на провал. Однак, це може дати Борисову шанс ще певний час перебувати при владі в країні - принаймні, тиждень, плюс ще стільки, скільки буде потрібно для того, щоб Народні збори проголосували і, ймовірно, відхилили п'ятий уряд ГЄРБ. Потім мандат буде передано іншій партії "Є такий народ", яка спробує об'єднати всіх противників уряду Бойко Борисова. Імовірність сформування уряду й цією політичною силою дуже мала». Газета підкреслює: навіть якщо новий уряд не сформують і буде призначено дострокові вибори, від роботи парламенту залежатиме, чи внесуть зміни до Виборчого кодексу, що їх вимагають партії, котрі виступають проти ГЄРБ, а також зміни до закону про надзвичайну ситуацію. Видання передрікає дуже короткий період дії парламенту - десь півтора місяця. У такому випадку вибори може бути призначено на середину липня.