Грант має піти на реалізацію культурних проектів — їх вісім, що об’єднані в «Абетку культурних подій».

Зокрема, передбачається перетворити парк — урочище Ялівщину — на безбар’єрний інфраструктурний простір, де будуть екскурсійні маршрути, тематичні лекторії, катання на човнах-довбанках, концерти старовинної музики.

Місто хоче провести фестиваль «Чорний град» з майстер-класами, квестами, виготовленням міні-скульптур. Ще один фестиваль — «Поліський рецептор» — має включати в себе конкурси баристів, офіціантів, пропагувати поліську кухню. Козацький період стародавнього міста пропонують актуалізувати чотирма тематичними тижнями гетьманів Мазепи та Полуботка, генерального обозного Дуніна-Борковського, з яким пов’язана давня чернігівська легенда.

А ще в проектах — симпозіум скульпторів, формування каталогу крафтових виробників Чернігівщини, розвиток «Зеленої сцени», що діє влітку, виготовлення сувенірів.

Як розповіли в управлінні культури та туризму міської ради, поштовхом для подання заявки до УФК стало підписання меморандуму про співпрацю з відділом культури Славутича — це місто отримало статус «Малої культурної столиці».

Чернігів.