Зміни до договору про співпрацю вишу з медичними закладами Вінниці запропонували депутати облради на засіданні постійної комісії. Їх суть пояснив голова комісії з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури депутат Андрій Ковальов. За його словами, низка лікувальних закладів надає медичному університету площі для наукової роботи профільних кафедр. Виш користується такими приміщеннями на безоплатній основі, не оплачуючи також  комунальні послуги.

— Водночас для лікарів і медичних працівників навчання на курсах підвищення професійної кваліфікації у медуніверситеті платне, — зазначає Андрій Ковальов. — Медики віддають власні кошти зі своїх невеликих зарплат. Один місяць такого навчання коштує в середньому 2 500 гривень, а триває воно від двох до шести місяців.

Депутати підтримали внесені головою комісії зміни  до договору про співпрацю між університетом і лікувальними закладами. У них передбачили пункт про те, що університет зобов’язується, зокрема, безплатно надавати путівки лікарям і медичним працівникам на навчання з перепідготовки (спеціалізації), стажування, тематичного удосконалення. Видаватимуть такі путівки за погодженням із головними лікарями медзакладів.

Ініціативу профільної комісії мають схвалити депутати облради на черговій сесії.