За неї проголосувало 46,9 відсотка громадян, які прийшли на вибори. Це означає, що в новому складі вищого законодавчого органа соціалісти знову отримають більшість і Еді Рама зможе сформувати уряд. 

Основний опонент -- Демократична партія, лідером якої є Лулзім Баша, одержала 43,5 відсотка голосів. За традицією, третє місце й на цих виборах дісталося Соціалістичному руху за інтеграцію. За нього проголосувало 6,9 відсотка. 

До речі, Еді Рама після закінчення виборів і оголошення результатів екзіт-полу не поспішив оголошувати Соціалістичну партію переможцем. Адже результати опитувань, що наводяться іншими ЗМІ, дещо відрізнялися від тих, які оприлюднив Top Channel. У понеділок з сьомої години в інформаційний простір почали надходити скупі відомості з ЦВК. Телеканал «Ора нюз» повідомив, що там опрацювали майже половину протоколів з районних виборчих комісій. За цими даними, за Соціалістичну партію проголосувало 50,11 відсотка албанців, за Демократичну партію -- 38,20 відсотка, Соціалістичний рух за інтеграцію -- 7,06 відсотка. «Ора нюз» зазначає, що опрацювання бюлетенів уповільнилася через утому членів ЦВК, які не спали всю ніч. І попереджає, що результати можуть змінюватися в будь-який бік. Але в усіх випадках протягом 48 годин албанці дізнаються остаточні результати. 

Оглядачі не виключають, що після того, як ЦВК повідомить результати, почнеться  оспорювання їх у судах. Наприклад, через те, що в них брали участь прем'єр-міністр Косово Альбін Курті, а також екс-президент і екс-міністр закордонних справ Косово Бехджет Пацоллі. І в ЄС, і в США назвали ці дії косовських політиків неприйнятними, бо вони втрутилися у вибори в іншій країні. До того ж на деяких дільницях було помічено порушення, які, на думку демократів, могли вплинути на результати голосування.