На її сайті з'явилося повідомлення, що вона тимчасово, «на кілька днів», припиняє  роботу для того, щоб справитися з незрозумілою зовнішньою інвестицією. Однак перерва в роботі затягнулася, про що власники віртуальної валюти сигналізували до поліції. 

З’ясувалося, що засновник біржі Фарук Фатіх Йозер зник у той час, коли активи біржі сягнули двох мільярдів доларів, що належали 391 тисячі осіб. Невдовзі поліція встановила, що паспорт Фарука Йозера «засвітився» на контролі стамбульського аеропорту. Знімок з відеокамер помістили на листівці із закличним заголовком: «Розшукується!». Виявилося, що паспорт і його власник ще раз засвітилися в Тирані. 

«Вкладники» валюти найняли адвоката, який заявив журналістам, що його клієнти не можуть отримати доступу до своїх віртуальних гаманців. За словами адвоката, прокуратура розпорядилася почати слідство за фактом «шахрайства у великих розмірах, скоєного організованою злочинною групою».

Турецькі ЗМІ повідомили, що поліція провела широкомасштабну операцію у восьми містах, де працювали філії біржі Thodex, і затримала 62 особи, ще 16  -- оголошено в розшук. За даними поліції, у центральному офісі Thodex було вилучено всі комп'ютери та носії з дигітальною інформацією, у якій зараз «копаються» фахівці. 

Телеканал HaberTurk у репортажі, присвяченому цьому розслідуванню, зазначає, що засновник біржі дуже занепокоєний арештом своїх співробітників і тим, що з вилученої техніки буде добуто секретні для конкурентів відомості. На сторінці компанії у Твіттері він спробував заспокоїти «вкладників» і слідство. Мовляв, за кордоном я веду важливі переговори з іноземними інвеститорами, повернуся додому "через кілька днів і добровільно співпрацюватиму з правоохоронними органами для з'ясування істини". 

Але чи повернеться він до 30 квітня, невідомо. А від цього дня за розпорядженням центрального банку Туреччини забороняється використання криптовалюти як платіжного засобу. Зроблено це через величезний ризик для власників біткоїнів, бо ринок криптовалюти не врегульовано й віртуальні кошти в разі помилки чи крадіжки неможливо повернути їхнім власникам. 

Щоправда, ЗМІ не виключають, що власник біржі Thodex і не мав наміру привласнювати собі кошти «вкладників», а лише намагався вивести їх із країни до 30 квітня.