Вперше в історії позаду президента, який виступав з трибуни Конгресу, було двоє жінок — віце-президентка Камала Гарріс та спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, звертає увагу «Голос Америки».

Промова Байдена тривала майже півтори години. Протягом цього часу він згадав про боротьбу з пандемією (наголосивши на користі вакцинації), відновлення економіки, протистояння Росії та Китаю, виведення військ з Афганістану,  ядерні програми Ірану та Північної Кореї, які, за словами Байдена, представляють серйозну загрозу безпеці Америки та світовій безпеці. Також президент США порушив проблему імміграції до країни тощо.

Що стосується відносин з Росією, то Джо Байден заявив: «Я дуже чітко прояснив президентові Путіну, що, хоча ми не бажаємо ескалації, їхні дії матимуть наслідки. Я відповів прямо і пропорційно на втручання Росії в наші вибори та на кібератаки на наш уряд та бізнес. Вони скоїли ці обидві речі, і я відповів. Але ми також можемо співпрацювати, де в нас є спільний інтерес. І ми це зробили, коли продовжили угоду START щодо ядерної зброї і коли працюємо над кліматичною кризою».