За його словами, коли справа стосується виплати матеріальної допомоги під час пандемії, то заявами про її одержання буквально завалюють місцеві органі влади.

А тепер у Сербії отримання матеріальної допомоги поставили в залежність від проходження вакцинації. У середу, 5 травня, Александр Вучич в ефірі популярного телеканалу TV Pink повідомив: усім громадянам, які з 19 по 31 травня вакцинуються хоча б першою дозою, а ще краще — другою, як заохочення видадуть одноразову «премію». І це не залежатиме від того, чи одержували громадяни раніше матеріальну допомогу, передбачену урядовим планом підтримки населення в період пандемії. Пряник — дуже привабливий. Але влада вважає, що цього мало. І вирішила додатково заганяти тих, хто працює, на пункти вакцинації також батогом. Президент попередив: якщо хтось із тих, які ігнорують імунізацію, все ж заразиться коронавірусом, то йому не оплачуватимуть лікарняний лист і не надаватимуть зі знижкою препаратів, що застосовуються для лікування цієї хвороби.

ЗМІ впевнені, що відтепер процес значно прискориться, і до настання літа в країні буде вакциновано приблизно три мільйони осіб, що сприятиме виробленню колективного імунітету.

«Ми не хотіли вживати тільки негативних і дискримінаційних заходів стосовно тих, хто не бажає вакцинуватися. Хоча я вважаю, що це безвідповідально й егоїстично. Ми більше думали про те, як винагородити людей, котрі виявили відповідальність перед суспільством і зробили хоча б перше щеплення. Тому й вирішили давати їм додаткові кошти», — пояснив Александр Вучич.