Спеціальні навчання з гасіння пожежі в лісовому масиві рятувальники провели на території Кирилівського лісництва ДП «Світловодський лісгосп» разом із працівниками Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства (на знімку).

Згідно з тактичним задумом, через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб на території лісництва виникла пожежа. Працівник лісгоспу негайно здійснив оповіщення та розпочав боротьбу з вогнем підручними засобами.

Керівництво лісгоспу прийняло рішення про залучення до ліквідації загоряння пожежників 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Світловодська. Аеророзвідка, відео- та фотозйомка з використанням безпілотного літального апарата забезпечили отримання оперативних даних у режимі онлайн оперативно-координаційним центром Головного управління ДСНС. Керівник гасіння пожежі скоординував дії усіх залучених сил та засобів, які успішно ліквідували умовну пожежу.

У навчаннях узяли участь 22 співробітники та було задіяно шість одиниць техніки 17-ї ДПРЧ міста Світловодська і відомчої пожежної охорони ДП «Світловодський лісгосп».

Фото прес-служби ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.