У документі нічого не сказано про організацію роботи чергових торговельних точок, де в неділю можна буде придбати продовольчі товари, але наголошується, що ця заборона не пов'язана з пандемією.     

6 травня глава уряду Андрей Пленкович оголосив: торгівлю в неділю буде припинено, за винятком 16 тижнів на рік. Вони припадають на активний туристичний сезон. У літні місяці магазини продовжать роботу, бо гості країни хочуть купити в них подарунки для близьких. 

ЗМІ нагадують, що прем'єр-міністр давно висловлював ідею про заборону торговельної діяльності вихідними й обіцяв за два роки зробити аналіз  доходів, що їх отримують у неробочі дні. Із цифрами й висновками. Але, як повідомив журналістам міністр економіки й сталого розвитку Томіслав Чорич, у країні так і не було проведено такий аналіз. Як і опитування населення про те, чи варто закривати магазини в дні, коли вся родина може вирушити по покупки, щоб у спокійній обстановці й без поспіху приміряти одяг і взуття. Адже не всі можуть відвідувати магазини, які торгують промисловими товарами, у будні. Хорвати закликають уряд думати не тільки про туристів, а й піклуватися про своїх громадянах, не порушуючи їхнього права на вибір -- відпочивати в неділю чи вирушати в похід крамницями.