Ікону Покрови Божої Матері передали колективу госпіталю від владики Вінницько-Барської єпархії Симеона, святиню прийняв керівник закладу Валерій Бабійчук.

Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни створювали 75 років тому для лікування тих, хто здобув перемогу над гітлерівськими загарбниками, згодом до цієї категорії пацієнтів приєдналися воїни-«афганці», а останні сім років тут надають допомогу захисникам країни від російських окупантів.

Нині перед медичним закладом постали нові виклики, спричинені пандемією. Обласна влада виділила 4 млн грн для придбання кисневого генератора високої потужності та на капітальний ремонт системи централізованої подачі кисню. Про це повідомив під час урочистостей голова облради В’ячеслав Соколовий. Вінницька міська рада передала субвенцію на суму один мільйон гривень для створення кисневої магістралі. «Це необхідно не тільки в часи епідемій, а й загалом для поліпшення медичного обслуговування пацієнтів», — зазначила заступниця міського голови Вінниці депутат обласної ради Галина Якубович.

Виступаючі подякували медикам за професіоналізм у збереженні здоров’я і реабілітації захисників. Керівник обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Задорожна нагадала, що упродовж останніх 15 років шпиталь перебуває на лідируючих позиціях в країні серед аналогічних закладів.

Здобутки колективу багато в чому пов’язують з його багаторічним керівником заслуженим лікарем України Валерієм Бабійчуком. На прохання «Голосу України» він розповів, що упродовж останніх років тут запроваджено понад 50 нових методик діагностики, лікування та реабілітації пацієнтів. Зокрема, лапароскопічну хірургію, ендопротезування кульшового суглоба, артроскопію, видалення камінців з жовчного міхура без операцій. Високотехнологічними методами є лікування очей, зокрема, катаракти з імплантацією штучного кришталика, оперують глаукому. За переліком фізпроцедур заклад не поступається аналогічним відділенням санаторіїв державного рівня. У шпиталі функціонує також відділення нетрадиційної медицини, де застосовують гірудо- та голкорефлексотерапію, гомеопатію.

Під час урочистостей, що відбувалися в актовій залі головного корпусу, медики отримали відзнаки та грошові нагороди. Колектив відзначено Почесною Грамотою Кабінету Міністрів, а також почесними грамотами облради та облдержадміністрації.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.