«Ракетні обстріли території Ізраїлю мають негайно припинитися», — йдеться у заяві щодо подій в Ізраїлі та Смузі Гази. МЗС зазначило, що визнає «право Ізраїлю на самооборону», але водночас закликало всі сторони конфлікту утриматися від подальшого насильства.

Нагадаємо: цими вихідними через протести палестинців проти виселення кількох родин у Східному Єрусалимі, щоб звільнити місце для будівництва житла єврейським поселенцям, у комплексі будівель мечеті Аль-Акса спалахнули сутички.

10 травня, коли Ізраїль святкував День Єрусалима — річницю взяття під контроль Східного Єрусалима під час арабсько-ізраїльської війни 1967 року, екстремістське угруповання «Хамас» випустило в бік Єрусалима сім ракет. У місті ввімкнули сирени повітряної тривоги. Відомо про щонайменше одного постраждалого.

Ізраїльські військові у відповідь завдали повітряних ударів по пускових установках та інших об’єктах бойовиків «Хамасу» на півночі Смуги Гази. Палестинські медики в Смузі Гази раніше заявили про 20 загиблих, із них дев’ятеро дітей.

Становище в Ізраїлі розглянула на терміновому закритому засіданні Рада Безпеки ООН, але після цього засідання не було оголошено жодної заяви, інформує «Радіо Свобода».