Газета Kathimerini нагадала, що раніше Міцотакіс не раз заявляв: його уряд хоче завершити свою роботу в липні 2023-го, коли в Греції мають відбутися чергові вибори.

Чутки пов'язані з тим, що чимало політологів «рекомендують» Міцотакісу піти на дострокові вибори саме цього року, коли в народу висока довіра до уряду. Під час пандемії він подолав усі виклики, що виникають у системі охорони здоров'я і в економіці, зумів вберегти громадян від масового зараження. І рейтинг виконавчої гілки влади зараз значно зріс порівняно з минулим літом. Висока оцінка, яку виборці дають антикризовому керуванню країною, може значно зміцнити позиції «Нової демократії» на політичній сцені. В наступному ж році терези довіри можуть похитнутися в інший бік - повернення до нормального способу життя розслабить згуртованість громадян навколо уряду. І опозиційна партія СІРІЗА почне відвойовувати в «Нової демократії» електорат.

А от дострокові вибори завдадуть нищівного удару лідерові опозиції Алексісу Ципрасу. Політологи вважають, що після його поразки й відставки з посади голови СІРІЗА нескоро з'явиться сильний у політичних іграх наступник. І настійливо «рекомендують» Міцотакісу скористатися ситуацією, що склалася, та зміцнити позиції правлячої партії. Поки прем'єр стверджує, що не прислухається «до порад сторонніх» і розвіює чутки про підготовку до дострокових виборів.