Але за умови дотримання вимог епідеміологів. На вході має стояти обладнання для дезінфекції рук чи флакони з такими препаратами, а максимальна наповнюваність приміщень не повинна перевищувати 50 відсотків наявних місць. При цьому в ресторанах заборонили «живу» музику. Час роботи ресторанів і барів також обмежено - до 22.00.

А ось усі нічні клуби та інші подібні заклади залишаються зачиненими, оскільки вони вважаються найбільш небезпечними й неконтрольованими. Їх власникам уряд обіцяє надати фінансову допомогу.

ЗМІ інформують, що на підтримку економіки країни в період пандемії виділяється 17,2 відсотка від ВВП. Державний секретар міністерства фінансів Гойко Станивукович повідомив, що це дуже високий відсоток, виділений із загального національного продукту на надання матеріальної допомоги підприємствам, домашнім господарствам, збереження робочих місць і поліпшення системи охорони здоров'я. Але зазначив, що, завдяки ефективній макроекономічній і фінансовій політиці уряду, ще до пандемії було закладено такий надійний фундамент.