Його прем’єром глава держави призначив Стефана Янева, який до цього працював в адміністрації президента секретарем у справах оборони.

Президент також підписав указ про розпуск з 12 травня Народних зборів (парламенту), які було обрано 4 квітня цього року, оскільки жодна з політичних партій, котрі пройшли до парламенту, не змогла сформувати уряд. Ще один указ визначив дату дострокових виборів — 11 липня цього року. І нарешті четвертим указом президент затвердив новий склад Центральної виборчої комісії.

Робочий день нового уряду розпочався 12 травня з представлення міністрів і складання ними присяги. Румен Радев також визначив пріоритети, які він хоче бачити в роботі службового уряду. До слова, це вже шостий службовий уряд, якому доручено керувати країною в той період, коли з різних причин не вдається сформувати кабінет міністрів.

Основним завданням тимчасового уряду є підготовка й проведення чесних парламентських виборів, нагадав президент. Він не має права вносити зміни до закону про бюджет і податкову політику, не може брати державні кредити, якщо депутати розпущеного парламенту заздалегідь не дали згоди на ці дії. Службовий уряд не може відправляти болгарські збройні сили за кордон, а також укладати міжнародні угоди політичного чи військового характеру. Він також не може укладати контракти, що передбачають зміну кордонів чи містять фінансові зобов’язання перед державою.