Так, за період з понеділка по середу бойовики радикального руху ХАМАС випустили з території Сектору Гази в бік Ізраїлю майже 1600 ракет. Приблизно 400 із них не долетіли, ще кількасот було збито системою протиповітряної оборони «Залізний купол». Про це вчора повідомили представники Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Уперше після початку ракетних обстрілів ізраїльської території повітряна тривога пролунала на півночі країни. В ніч на четвер ВПС Ізраїлю знову завдали авіаударів у відповідь. Серед вражених у Секторі Гази цілей — фінансовий центр руху ХАМАС та будівля, де базується його розвідка.

Напередодні влада Ізраїлю ухвалила рішення розширити воєнні операції проти ХАМАС, що контролює Сектор Гази. Раніше повідомлялося про знищення низки командирів угруповання. Представники руху підтвердили загибель кількох своїх членів, зокрема, командира бойового крила Бассема Ісси, який відповідав за операції в Газі.
ХАМАС також заявив, що авіаудари ізраїльських ВПС зруйнували всі поліцейські будівлі в Секторі Гази.

Продовжують надходити повідомлення про подальші зіткнення між євреями та арабами в деяких містах Ізраїлю. Попри комендантську годину в місті Лод, що за 20 кілометрів від Тель-Авіва, знову сталися заворушення, учасники яких спалили поліцейський автомобіль. Ізраїльські ЗМІ повідомляють про сутички в Акко, Бат-Ямі, Хайфі та інших населених пунктах. Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху запропонував ввести туди військових для відновлення порядку, але міністр оборони Бені Ганц відхилив цю пропозицію. Днем раніше військових ввели до Лода, влада якого заявила про втрату контролю над містом. Арабська меншина становить приблизно 20 відсотків від дев’ятимільйонного населення Ізраїлю, інформує «Дойче велле».

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з Біньяміном Нетаньяху підкреслив, що Ізраїль має невід’ємне право на захист себе та свого народу. Байден засудив ракетні обстріли Єрусалима, Тель-Авіва та інших ізраїльських міст бойовиками ХАМАС та інших терористичних угруповань.