До цієї дати всі, хто працює у туристичному секторі, співробітники готелів, гіди, аніматори, водії автобусів, які перевозять гостей, повинні були пройти повну вакцинацію. Для готелів, що приймають гостей з-за кордону, санітарна влада розробили правила безпеки, обов’язкові для тих, хто працює і проживає в них.

У кожному готелі має бути приміщення для ізоляції тих, хто захворіє на коронавірус, якщо такі все-таки з’являться навіть після суворої перевірки всіх, хто в’їжджає до країни на КПП. Санітарні пости ще при в’їзді в Грецію вимагають пред’явити сертифікати про вакцинацію чи негативні ПЛР-тести, зроблені за 72 години до перетину кордону. При цьому такі тести, мають пред’являти й на дітей старше п’яти років. У чергових на КПП епідеміологів є право робити й вибіркові тести гостей. При цьому всіх попереджають, що носіння масок у закритих і відкритих місцях, де накопичується багато людей, обов’язкове, а штраф, як і для громадян Греції, становить 300 євро.

Як і обіцяла влада, до цієї дати в країні все-таки було скасовано деякі карантинні обмеження. Тепер для виходу з будинку не потрібно відправляти смс і отримувати дозвіл. Для здійснення покупок у магазинах немає потреби мати попередню домовленість із продавцями, які до того призначали час, коли покупець може прийти. Щоправда, як і раніше, власники торговельних точок і їх працівники повинні стежити, щоб у них одночасно не накопичувалося багато людей. Найбільше греків обрадувало те, що їм дозволено вільно пересуватися з регіону в регіон. Але тим, хто хоче потрапити з материка на острови чи прямує у зворотному напрямку, необхідно перед посадкою на пором обов’язково пройти тестування. Значно скорочено й комендантську годину. Тепер вона починатиметься о 0.30 і закінчуватися о 5.00. Це обмеження діятиме до кінця травня.

МЗС Греції оголосило, що дозволено відвідування прочанами Святої Гори на Афоні. Але за дотримання суворих заходів безпеки. У приміщенні монастирів має перебувати не більш 10 осіб, у скитах ченців — до п’яти, а в невеликі приміщення, де в добровільному усамітненні постяться і моляться монахи, дозволено входити одному прочанинові. При цьому всі мешканці монастирів і відвідувачі повинні бути в масках.