Родзинкою Різдвяного ярмарку у Вінниці, що розпочався цієї неділі на Європейській площі, будуть національні страви багатьох країн Європи.

— Стиль цьогорічного ярмарку також буде європейським, — каже директор департаменту адміністративних послуг Вінницької міськради, депутат обласної ради Сергій Кудлаєнко. — Якщо хтось матиме бажання порівняти оформлення нашого ярмарку з таким само, скажімо, у містах Польщі, Австрії чи Німеччини, то побачить такі самі будиночки з товаром, атракціони і багато інших атрибутів, схожих на європейські ярмаркові дійства.
У 40 торговельних будиночках покупцям пропонують товари з різних куточків держави. Зокрема, організатори ярмарку запросили до участі в ньому закарпатських і прикарпатських майстрів. Вони привезли вироби з глини, кераміки, дерева, а також дари карпатської природи — сушені гриби, ягоди, трави. Пропонують і теплий шерстяний одяг ручної роботи та інші потрібні речі. Різдвяний ярмарок триватиме щоденно до 7 січня 2014-го.
У день відкриття відвідувачам наливали запашного трав’яного чаю, охочих частували козацькою кашею. 
Кухар був одягнений у козацькі обладунки, з шаблею на поясі. Кожного наступного дня пропонуватимуть одну з національних страв країн Європи. Табу на ярмарку тільки на продаж алкогольних напоїв.