Подарований народним депутатом Віктором М’яликом дитячий ігровий майданчик у селі Тинне Сарненського району.

Рівненське Полісся лідирує за рівнем народжуваності. І це добре, бо в таких населених пунктів є майбутнє. Хочеться, щоб і сільські діти мали сучасні спортивні та ігрові майданчики, де могли б провести своє дозвілля. Цим пройнявся народний депутат України Віктор М’ялик, тож започаткував акцію, аби встановити добротні ігрові дитячі майданчики у селах, де багато дітей. До речі, він має намір встановити їх не лише у населених пунктах свого 155-го виборчого округу, а й по всій Рівненщині.

— Закликаю підтримати мою ініціативу колег-народних депутатів від Рівненщини, — звертається через парламентську газету до народних обранців Віктор М’ялик. — Подаруймо радість дітям.

Одним з перших сіл, де Віктор Ничипорович втілив цю ідею, було село Мульчиці Вараської територіальної громади Вараського району, де більше 140 багатодітних сімей. Ось що розповів староста Микола Кульковець:

— У нашому селі півтисячі школярів та майже триста дошкільнят. Тож такий майданчик дуже доречний. Його встановили у парку в Мульчицях. Майданчик сучасний, сподобався діткам. Тому сюди батьки привозять дітей погратися навіть з довколишніх сіл Журавлине, Кримне, Уріччя. Всі дуже вдячні народному депутату за такий чудовий подарунок для дітей.

...Село Тинне Немовицької територіальної громади Сарненського району відоме на Рівненщині однією з найбільших шкіл. Тут навчається більше тисячі учнів, та й малят набереться з півтисячі. Село — багатодітне.

— У Тинному є ігрові дитячі майданчики, деякі примітивні, ще з радянських часів, стан яких ми підтримуємо, деякі вже придбала громада. Вони розміщені на території дитсадка, школи. Але все одно їх не вистачає на таку велику кількість дітвори, — розповідає Немовицький сільський голова Олександр Трохимець. — Тому наші мешканці з радістю прийняли подарунок народного депутата України Віктора М’ялика — дитячий ігровий майданчик. Його встановили у центрі села і тепер тут завжди багато дітей. Тішаться розвагами, а ми, дорослі, радіємо за них.

Олександр Трохимець розповів, що їх громаді не завадило б ще кілька таких майданчиків. І не лише у Тинному, а й в інших селах, які теж багатодітні. Тому громада буде рада прийняти такий подарунок і від інших народних депутатів.

Фото автора.