Зазначається, що у відповідь військові здійснили артилерійський обстріл ділянки, з якої було запущено ракети. При цьому минулого тижня з ліванської території вже було здійснено такий само напад.

Також у ніч проти вівторка тривали ракетні атаки на Ізраїль з території Сектору Гази. При цьому ізраїльські військові, як і раніше, завдавали авіаційних ударів у відповідь по цілях на палестинській території.

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що станом на 18 травня вони вбили понад 150 бойовиків-терористів, в основному з ХАМАС, під час боїв у Секторі Гази.

За даними міністерства охорони здоров’я Гази, керованого ХАМАС, у ході бойових дій було вбито як мінімум понад 200 палестинців, у тому числі, понад 50 неповнолітніх і три десятки жінок.

За словами офіційного представника ЦАХАЛ Хідаї Зільбермана, станом на ніч понеділка серед убитих були понад 120 членів ХАМАС і понад 25 членів Ісламського джихаду. Ще кілька терористів, ймовірно, були вбиті протягом останньої ночі. Крім того, Зільберман заявив, що у ході нічних авіаударів Армія оборони Ізраїлю знищила майже 15 км підземних тунелів ХАМАС у місті Газа і Хан-Юнісі. Близько 60 літаків скинули понад 100 бомб на 65 цілей протягом приблизно 30 хвилин, починаючи з 3.45 ранку вівторка. Це четверта атака на мережу оборонних бункерів і переходів ХАМАС в Секторі Гази, яку ЦАХАЛ охрестили «метро». Зруйновано вже понад 100 км тунелів.

Аби спробувати зменшити градус конфлікту, вчора відбулося чергове засідання Ради Безпеки ООН з питання арабо-ізраїльського конфлікту. Йому передували перемовини між лідерами Ізраїлю, США, Єгипту, Франції та інших держав. На момент верстки номера інформація про підсумки засідання ще не надходила.

Нагадаємо, що приводом для загострення арабо-ізраїльського конфлікту стало рішення на початку травня виселити кілька палестинських сімей з орендованих ними багато років будинків у Східному Єрусалимі. Це викликало масові акції протесту і заворушення в Єрусалимі, внаслідок яких постраждали сотні людей.