Вони були затверджені на ці посади колишнім кабінетом міністрів Бойко Борисова. Прес-служба уряду повідомила, що одними з перших звільнено начальників податкової і митної служби з формулюванням -- як такі, що не справляються зі своїми службовими обов'язками.

Під «роздачу» потрапив і головний секретар міністерства внутрішніх справ Івайло Іванов, якого обвинуватили в тому, що він нібито заплющував очі на жорстоке поводження поліцейських з людьми, які виходили на акції протесту з вимогою відставки Бойко Борисова і його уряду. Очевидно, така само доля очікувала й на керівників різних департаментів МВС, але вони встигли піти у відпустку «за свій рахунок». І взяли її до перших чисел вересня. До цього часу повноваження службового кабінету припиняться, бо після дострокових парламентських виборів партія, яка переможе на них, одержить право на формування уряду. Ті, хто був призначений на відповідальні посади урядом партії ГЄРБ, не без підстав сподіваються, що вона переможе на липневих виборах і знову формуватиме уряд і призначатиме керівників усіх відомств.

В ефірі телеканалу bTV нинішній міністр внутрішніх справ Бойко Рашков поскаржився на те, що відразу після призначення службового уряду всі керівні кадри в системі безпеки пішли в неоплачувану відпустку до вересня. І запитував: хто їм дозволив піти в цю відпустку? Й сам відповів на своє запитання, повідомивши, що всі вони прямо підпорядковувалися прем'єр-міністрові, але не сьогоднішньому, а попередньому. За його словами, зараз служби безпеки самі себе обезглавили.

Службовий уряд за кілька днів існування змінив у семи міністерствах заступників міністрів. Болгар намагаються переконати, що це нормальний процес, коли нові міністри розставляють на відповідальні посади кадри, яким довіряють. Але колишній міністр фінансів Кирил Ананієв переконаний, що в країні почалася кадрова «чистка», й усіх керівників ключових агентств "було звільнено з політичних причин". За його словами, відправлені у відставку керівники податкової і митної служб справлялися з поставленим завданням: їхні відомства перевиконували план зі збору податків і мита, що регулярно надходили до скарбниці.