Державіаслужба України внесла Державу Ізраїль до списку країн, до яких рекомендовано обмежити польоти до покращення ситуації.

Як розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, у Секторі Гази перебуває близько 1600 українців, 127 з них виявили бажання повернутися на батьківщину. Робота над їхнім поверненням триває.

Водночас тривають і спроби світового співтовариства досягти перемир’я між ізраїльтянами та палестинцями. Проте на момент верстки номера суттєвих успіхів на цьому шляху не було. Так, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна продовжить військову операцію в Секторі Гази попри заклики США до деескалації. За словами Нетаньяху, метою операції є забезпечити спокій та безпеку для ізраїльських громадян.

Цій заяві передувала телефонна розмова прем’єра з президентом США Джо Байденом, який повідомив, що «очікує значної деескалації». У своїй заяві Нетаньяху не звертався напряму до Байдена, але подякував американському президентові за підтримку права Ізраїлю на самозахист.

Проте, як інформує «Радіо Свобода», високопоставлений представник екстремістського угруповання ХАМАС, яке контролює Сектор Гази, заявив про можливість перемир’я з Ізраїлем у найближчі дні. Муса Абу Марзук заявив ліванському телебаченню, що, на його думку, зусилля стосовно припинення вогню будуть успішними.

Щоправда, через кілька годин після інтерв’ю ізраїльські військові літаки здійснили понад десять авіаударів, а палестинці відповіли ракетами.