«У рамках транскордонного співробітництва ми реалізуємо спільні ініціативи з метою розвитку прикордонних регіонів України та Словаччини. Питань назбиралося дуже багато, і всі вони потребували прямого особистого діалогу. Саме від успіху цієї комунікації залежить ефективність започаткованих та генерація нових проектів», — каже голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

Українська та словацька сторони обговорили низку актуальних проектів. Йшлося про розвиток дорожньої інфраструктури — будівництво автомагістралі D1, розбудову спільних пунктів пропуску на кордоні, зокрема й пішохідно-велосипедних, створення 90 км якісних велодоріжок.

Керівництво Закарпаття та Пряшівського краю порушили питання співпраці національних природних парків, що забезпечить якісний природний туризм у межах європейських країн, розробки та впровадження спільних туристичних маршрутів.

Окремою темою зустрічі стала співпраця прикордонних регіонів України та Словаччини в медичній сфері.

Анатолій Полосков наголосив, що українська делегація запропонувала колегам новий формат співпраці, який у перспективі об’єднає інтереси Пряшівського, Кошицького країв та Закарпатської області: «Ми об’єднаємо не тільки ресурси, а й професійний кадровий потенціал».

Очільник області впевнений, констатує прес-служба ОДА, що результати цієї співпраці обов’язково відчують громади Пряшівщини та Закарпаття. Це мета спільної роботи і головний показник ефективності.

Ужгород.