Щоб потрапити в Болгарію цього літа, громадянам України необхідно буде додатково пред'явити один із трьох документів: негативний результат ПЛР чи антигенного тестів, сертифікат про повну вакцинацію або довідку, яка підтверджує, що її пред'явник перехворів на коронавірус. Про це на зустрічі з послом України в Болгарії Віталієм Москаленком повідомила міністр туризму Стела Балтова.

Вона додала, що уряд у такий спосіб під час пандемії COVID-19 намагається забезпечити бізнес роботою, а також спростити умови в'їзду до країни для закордонних туристів. А Україна, за її словами, є одним із пріоритетів для Болгарії. 

Стела Балтова також поінформувала посла, що всі чорноморські курорти готові до прийму гостей з України. Вона повідомила, що встановлених у країні протиепідемічних заходів суворо дотримуються співробітники готелів, туристичних об'єктів. 

Віталій Москаленко подякував міністру туризму Болгарії за зустріч і запрошення туристів з України. Він висловив надію, що кількість українців, які бажають відвідати Болгарію і відпочити на її чорноморському узбережжі цього року збільшиться порівняно з минулим роком.