Таке рішення виніс Верховний суд канадської провінції Онтаріо, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Global News. Зокрема, суддя Едвард Белобаба встановив, що «на основі балансу ймовірностей ракетні атаки на рейс 752 були умисними». «Позивачі довели, що збиття обвинуваченими рейсу 752 було актом тероризму і являє собою «терористичну діяльність», — додав суддя.

У своєму рішенні суддя суду Онтаріо спирався на думки двох експертів, один з яких дійшов висновку, що Революційна гвардія «знала, що рейс PS 752 був цивільним літаком, і цілеспрямовано збила його з метою знищення».

Суддя провінції Онтаріо виніс рішення проти Ірану за цивільним позовом, поданим чотирма сім’ями загиблих на борту рейсу 8 січня 2020 року. Рішення фактично дозволяє сім’ям у Канаді вимагати від Ірану відшкодування збитків.

Варто відзначити, що міжнародна спільнота, яка заангажована у розслідування справи збиття літака МАУ під Тегераном, також звинувачує Іран у відсутності конструктивного діалогу у справі розслідування авіакатастрофи. 17 березня влада цієї країни представила остаточний звіт щодо розслідування катастрофи літака. В документі йдеться, що літак знищили через помилку оператора протиповітряної оборони, який визначив його як «ворожу ціль». Проте і в офіційного Києва, й у міжнародної спільноти залишилися серйозні підозри щодо ретельності та достовірності іранського розслідування.

Нагадаємо: пасажирський літак авіакомпанії «МАУ», який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран—Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані одразу після зльоту вранці 8 січня 2020 року. На борту перебувало 167 пасажирів і дев’ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Іранська влада визнала, що літак помилково збили військові.