Перша з них спалахнула у горах Геранея — лише за 90 кілометрів від Афін вирує і швидко поширюється вогонь. На боротьбу зі стихією влада кинула майже 300 пожежників.

Вони із сотнями добровільних помічників у ніч із четверга на п’ятницю намагалися локалізувати пожежу, але вітер зводив їхні зусилля нанівець, бо вогонь перекидався з верхівки на верхівку сосен і ялин.

Представник пожежної охорони Василіс Ватракогіаніс повідомив в ефірі грецького телеканалу Sky TV, що погодні умови не дозволяють зупинити поширення вогню і усі надії пов’язуються з водним «бомбардуванням» палаючих ділянок лісу. За його словами, у п’ятницю до гасіння пожежі підключалося п’ятнадцять спеціальних літаків, з яких скидаються тонни води. Пожежники сподіваються, що вогонь буде погашено до суботи, і евакуйовані з місцевих сіл і двох монастирів зможуть повернутися в уцілілі будинки. Постраждалим влада обіцяє надати матеріальну допомогу. І попереджає, що суворо каратиме тих, хто розпалює вогонь у лісах і пожежонебезпечних районах.