Цього разу він пройде в Палаці Республіки, але міська влада поки що не визначилася, як щеплюватимуть бажаючих: за записом чи без. Про це 24 травня на оперативному засіданні служб мерії розповів мер міста Іон Чебан, повідомляє молдовське агентство NewsMaker.

«Ми детально обговорили з МОЗом організацію цього марафону та вирішили, що він розпочнеться ближче до кінця тижня в Палаці Республіки. У п’ятницю, починаючи о 9 годині ранку, вакцина вже буде в наявності, і в будівлі буде обладнано 15 пунктів вакцинації», — розповів Чебан.

Крім того, 26 травня в Кишиневі планують запустити два мобільні пункти вакцинації. Один з них облаштують у тролейбусі, який курсуватиме по всіх столичних секторах, а другий — в автобусі. Він вирушить в передмістя Кишинева.

На вихідних держуніверситет медицини і фармацевтики ім. Н. Тестеміцану організував перший у Молдові цілодобовий марафон вакцинації від коронавірусу. У будівлях університету відкрили 10 пунктів вакцинації, а за 56 годин там прищепилися від ковіду більш як 4 тис. чоловік, повідомляє агентство.