Як розповів генеральний директор — художній керівник мистецької установи Сергій Теребун, співпраця філармонійного центру з мистецькою спільнотою Хорватії сягає 2002 року.

Тоді академічний симфонічний оркестр «Філармонія» обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач) вперше взяв участь у Міжнародному фестивалі «Хістрія», що проходив у Хорватії. Тамтешня преса тоді високо оцінила виконання українським оркестром програм з творів сучасних хорватських композиторів. А виконання симфонії Франо Парача, написаної під впливом громадянської війни у Югославії, назвала одним з кращих за весь час.

Пані посол Аніца Джамич відзначила потужний творчий потенціал філармонійного центру і засвідчила готовність до поглиблення співпраці. Зокрема, хорватська сторона зацікавлена в участі колективів Чернігівського обласного філармонійного центру у фестивалях та інших мистецьких подіях, які проходять у Хорватії. І список таких подій великий.

Чернігів.