З експозиції можна дізнатися про НАТО. Також представлені світлини інформують про результати роботи програми Альянсу в Україні «Наука заради миру і безпеки», про проекти з підтримки і постачання, а також участь українських військових у спільних навчаннях під егідою Агенції НАТО.

«Виставка є дуже корисною для нашого прифронтового міста, — зазначив керівник Авдіївської міської ВЦА Віталій Барабаш. — Слід якомога більше інформувати людей про співпрацю України з Північноатлантичним Альянсом, оскільки в умовах інформаційної війни, яку активно веде ворог уже багато років, НАТО зазвичай сприймається жителями сходу України негативно. Це відбувається через непорозуміння, нестачу інформації про історію та цінності цієї організації. НАТО — друг і надійний партнер нашої держави. Тож, сподіваюсь, завдяки цій експозиції від Міністерства оборони наше населення адекватно сприйматиме прагнення України до членства в Альянсі».

Раніше експозиція була презентована в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського, в одній із бригад, що виконує бойові завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил, у військовому мобільному госпіталі міста Сєвєродонецька, в Луганському державному університеті внутрішніх справ імені Е. Дідоренка.

Після Авдіївки виставку представлять ще у кількох прифронтових населених пунктах району проведення ООС.

Фото прес-служби Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації.