Підняти його зможуть «Золоті піски», «Сонячний день», «Дюни», «Святий Влас», «Аркутино», яхт-порт «Марина». На популярному курорті «Сонячний берег» безпечне купання в морі та прийняття сонячних ванн гарантовано на Центральному, Північному та Південному пляжах. «Синім прапором» відзначені всього два пляжі в місті Созополь, а також по одному в Несебре й Поморіє.

А от найвідвідуваніший українцями курорт «Албена», пляжі якого багато років отримували міжнародну відзнаку, цього року не дотягнув до стандартів якості, що їх встановили для країн ЄС. Без «Синього прапора» залишилися й пляжі курортів «Олені» і «Оазис».

Міністерство туризму Болгарії закликало керуючих курортами до дотримання європейських стандартів. А бізнесменів, які взяли в концесію пляжі, розглянути питання про зниження цін на шезлонги та парасольки. Торік вони були дуже високими, що відлякало не тільки болгар, а й гостей з-за кордону. Цього року відомство пообіцяло у разі зниження цін на парасольки та шезлонги зменшити плату державі за взятий в оренду пляж.