Нові спеціалізовані автівки обладнані дефібриляторами LP12, вакуумними матрацами і шинами, апаратами ШВЛ, кисневими редукторами, екстракторами Accuvac Basic та ношами на колесах.

У вітальному слові до медичних працівників лікарні голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай подякував колективу лікарні за роботу у надскладних умовах, пов’язаних із пандемією. Очільник Луганщини вручив обласні відзнаки Мареку Шафіну та волонтерам, завдяки яким машина дісталася Луганщини. Звертаючись до посла Словаччини, голова Луганської облдержадміністрації також сказав: «Я щиро вдячний за неоціненну допомогу великому другу Луганщини — пану Мареку Шафіну. Мене часто запитують журналісти про ціну реанімобілів, проте я переконаний, що будь-які гроші не йдуть у порівняння хоча б із одним врятованим життям дитини».

У свою чергу словацький посол наголосив, що особисто для нього життя та здоров’я дітей є найбільшою цінністю. Він поділився сподіванням, що реанімобілі належним чином виконуватимуть місію із порятунку маленьких жителів Луганщини.

Фото прес-служби Луганської ОДА.