Під час перебування в Донецькій області Генерального секретаря ОБСЄ Хельги Марії Шмід.

Високопосадовців зустріли тимчасово виконувач обов’язків командувача Об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак, члени місії ОБСЄ, які виконують обов’язки у Донецькій області, представники обласної влади.

Під час перебування на Донеччині Генеральний секретар ОБСЄ та перший заступник міністра закордонних справ України відвідали контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке», де ознайомилися з його роботою, оглянули інфраструктуру КПВВ, ЦНАП, відділення банку, медичний пункт тощо та за допомогою квадрокоптера дізналися про ситуацію біля лінії зіткнення.

Заступник командувача Об’єднаних сил з питань застосування сил та засобів ДПС України полковник Андрій Тишкевич поінформував учасників делегації, що КПВВ «Новотроїцьке» функціонує. Однак рух дорожнім коридором до контрольного пункту «Новотроїцьке» окупанти відкривають лише двічі на тиждень і значно обмежують пасажиропотік.

«Минулого тижня російські найманці тричі порушили режим роботи гуманітарного дорожнього коридору, направляючи громадян через лінію розмежування після завершення часу роботи КПВВ», — повідомив Андрій Тишкевич.

Керівник Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Сергій Салкуцан ознайомив високопосадовців з безпековою ситуацією в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Підсумовуючи поїздку на КПВВ «Новотроїцьке», Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід сказала: «Мені було дуже важливо приїхати сюди та побачити все на власні очі. Адже останнім часом РФ чинить тиск своїми незаконними збройними формуваннями на Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні, яка стикається з численними перешкодами у пересуванні та моніторинговій діяльності. Я порушу ці важливі питання під час наступного засідання ОБСЄ».

Під час візиту на Донеччину Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід та перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова відвідали також регіональний офіс ОБСЄ у Донецькій області.

Донецька область.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.