Автомобіль отримує директор НПП «Синевир», депутат Закарпатської обласної ради Микола Дербак (праворуч).

Ключі від десяти повнопривідних автомобілів з високим кліренсом Renault Duster передали у місті Мукачеві національним природним паркам і заповідникам.

Автівки придбано у рамках проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», який фінансується урядом Німеччини.
У планах — до кінця року передати паркам ще 31 автомобіль типу пікап.

А згодом, інформують у прес-службі обласної ради, в рамках проекту закуплять уніформу для працівників служби держохорони, розроблять проекти організації територій, реконструюють основні будівлі, створять відкриту базу даних Державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду, розвиватимуть екотуризм.

«Дякуємо уряду Німеччини і проекту за великий внесок у розвиток українських природоохоронних територій. Сподіваюся на подальше партнерство для розбудови гарних відносин між Україною та ЄС і збереження національних природних багатств нашої держави», — зазначив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький.

«Сьогоднішня подія — яскраве свідчення того, як любов до природи та бажання її берегти долають кордони і приносять конкретні результати, — сказав у виступі голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров. — У нашому випадку ці десять позашляховиків, які отримають заповідні природні території в Українських Карпатах, і є тим результатом».

Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен зазначила, що саме унікальність та вразливість роблять Карпати вартими захисту. Автомобілі мають полегшити працю природоохоронців, зробити її ефективнішою.

Анка Фельдгузен також висловила сподівання, що проект матиме позитивний ефект і для туризму в регіоні.

Подяку проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» та уряду Німеччини висловив і голова Мукачівської райдержадміністрації, депутат Закарпатської обласної ради Едгар Токар.

ДовІдково

Проект «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» реалізується з метою збереження природних багатств України. Він впроваджується в рамках Німецького фінансового співробітництва (ФК) і фінансується німецьким Міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ) через Кредитну установу для відбудови (KfW) у розмірі 14 мільйонів євро грантових коштів.
Проект впроваджується міжнародним консорціумом у складі AHT GROUP AG (керівництво), Дунайсько-Карпатської програми WWF International та Франкфуртського зоологічного товариства.
Цільові території проекту — Карпатський національний природний парк (НПП), НПП «Верховинський», НПП «Вижницький», Яворівський НПП, Ужанський НПП, НПП «Синевир», природний заповідник «Горгани» та Карпатський біосферний заповідник.

Закарпатська область.

Фото прес-служби обласної ради.