У відкритті виставки взяли участь представники командування Об'єднаних сил, директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій Міністерства оборони України, цивільно-військового співробітництва, військовослужбовці однієї з бригад, яка виконує бойові завдання в районі проведення ООС, керівництво Щастинської міської ВЦА та районної ради.

Відвідувачі мали можливість ознайомитися з проектами, які діють під егідою Агенції НАТО, та інформацією про цілі й завдання НАТО. Виставка розповідає й про результати роботи в Україні програми "Наука заради миру і безпеки", про участь українських військових у спільних навчаннях під егідою Альянсу.

"Ця виставка не для того, щоб пропагувати місцевому населенню необхідність вступу до НАТО. Її найбільша цінність саме в інформуванні про Північноатлантичний блок, про його діяльність та підтримку нашої країни. Щоб допомогти людям остаточно розвіяти той радянський "міф-страшилку" через просту та наочну презентацію загальновідомих фактів", - зазначив голова Щастинської міської військово-цивільної адміністрації підполковник Олександр Дунець.

Виставка, яку підготували фахівці директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, раніше вже була презентована у Донецькій та Луганській обласних державних адміністраціях, у військово-цивільній адміністрації міста Авдіївки, у механізованій бригаді, що виконує бойові завдання в районі проведення Операції об'єднаних сил, у військовому мобільному госпіталі міста Сєвєродонецька.

Також представники Міністерства оборони України взяли участь у весняній Академії НАТО "Стратегічна концепція НАТО-2030: Альянс та Україна в умовах нового безпекового середовища", що успішно стартувала у Сєвєродонецьку.

У дводенній конференції взяли участь директор Центру інформації та документації НАТО Вінета Кляйне, представниця відділу взаємодії та співробітництва Управління публічної дипломатії НАТО Барбора Маронкова, 55 студентів вишів Луганщини та Донеччини.

Захід було організовано у партнерстві зі Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля, Національним інститутом стратегічних досліджень, Міністерством оборони України за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

На знімках: під час відкриття виставки, присвяченої співпраці України та НАТО, у місті Щастя.

Фото прес-центру штабу Об'єднаних сил.