В Афінах він провів зустріч із прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом і своїм грецьким колегою Нікосом Дендіасом. На ній обговорювали багато питань двосторонніх відносин і регіональні проблеми, що зачіпають інтереси двох країн. Очільник МЗС Туреччини запевнив співрозмовників, що Анкара готова до діалогу та переговорів з грецькою стороною без яких-небудь попередніх умов і робитиме все для плідного розвитку двосторонніх відносин у всіх сферах.

На спільній з Нікосом Дендіасом прес-конференції Мевлют Чавушоглу повідомив численним журналістам: «Ми почали працювати над конкретними проектами, націленими на співробітництво. І вже досягли попередньої домовленості по 25 пунктах. Найближчим часом зберуться наші фахівці, що представляють державні інститути, і продовжать розмову про співробітництво в транспортній сфері, енергетиці, туризмі й загальних діях із захисту довкілля». Турецьке інформаційне агентство «Анадолу» наголошує, що Мевлют Чавушоглу запевнив: обидві сторони мають необхідну політичну волю для забезпечення безперервного діалогу між Туреччиною і Грецією.

«Метою нашої сьогоднішньої зустрічі була спроба розпочати процес нових консультацій, щоб потім, за можливістю, приступити до поступової нормалізації ситуації в довгостроковій перспективі», — пояснив глава МЗС Греції Нікос Дендіас. На його думку, їм це вдалося зробити. Він також повідомив, що з Мевлют Чавушоглу домовився про взаємне визнання сертифікатів про вакцинацію від COVID-19.

Чавушоглу нагадав, що і Туреччина, і Греція дійшли аналогічної угоди з деякими іншими країнами. Так, Анкара досягла подібної домовленості з членами ЄС — Угорщиною і Болгарією, а також із Сербією. «Вірю, що досягнута з грецькою стороною в понеділок угода зробить взаємний позитивний внесок у роботу туристичного сектору обох країн і нарощуватимемо співробітництво в цій сфері», — цитує міністра закордонних справ Туреччини «Анадолу». Агентство повідомляє, що довгоочікувана особиста зустріч президента Туреччини Реджепа Ердогана і прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса відбудеться 14 червня в Брюсселі, де триватиме саміт НАТО.