Такий оптимістичний прогноз роблять експерти. Їхня думка базується на показниках зростання економіки.

Старт 2021 року виявився надзвичайно складним і не розкрутив основні галузі. Але вже до травня експорт ФРН у США та Китай перевершив усі очікування. Бізнес вимагає нових робочих рук і тому готовий платити гроші навіть собі на збиток чи з шансом на повернення коштів найближчим часом.

Експерти в галузі економіки стверджують, що сектор послуг почав надолужувати згаяне. Очікується безпрецедентне зростання споживання, яке підживлюється відкладеним попитом. Зарезервовані доходи відтепер можуть викликати підвищений попит на продукти тривалого використання. Експерти прогнозують брак робочих рук у галузях, котрі тривалий час перебували у «замороженому» стані через пандемію. Через невизначеність перспектив частка бізнесу переорієнтувалась і фактично залишила нішу порожньою. Найближчим часом передбачається скорочення безробіття на 5 тис. осіб.

Із подальшим послабленням обмежень, спричинених пандемією, зайнятість стрімко зросте вже цього літа. Кількість тих, хто працює неповний робочий день, істотно зменшиться, можливо, навіть до докарантинних обсягів.

Промисловість уже отримує вигоду від зміцнення світової економіки. Пакети зростання ЄС і США дали додатковий імпульс. Якщо готелі, ресторани, стаціонарні магазини, культурні та спортивні об’єкти у всій ФРН знову відчинять свої двері, то споживання значно зросте.

У 2020 році через пандемію людям довелося повністю або частково відмовитися від соціального спілкування і пов’язаного з ним споживання. Якщо заповнити значну його частку, то це стане турбодвигуном для економіки, впевнені експерти.

Берлін.