Безперешкодно й без додаткових перевірок прикордонники мають впускати на її територію всіх, хто має негативний PCR-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до його пред’явлення.

Раніше санітарна влада вимагала, щоб цей тест був проведений не пізніше 48 годин. Певна річ, усі, хто має документ про повну вакцинацію, також можуть в’їжджати в Болгарію. Давор Божинович зазначив одну особливість: тим, хто одержав тільки першу дозу вакцин Pfizer, Moderna чи Спутник V, дозволять в’їзд у Хорватію на 22 день після щеплення й можуть перебувати в ній до 42 діб. Ті ж, хто пройшов перший етап імунізації вакциною AstraZeneca, можуть в’їжджати в Хорватію на 22 день, але зможуть перебувати в ній до 84 діб.

Раніше Хорватія та дванадцять країн ЄС домовилися про чіткі критерії видачі документа про повну вакцинацію, який отримав умовну назву «зелений паспорт». У документі, завдяки штрих-коду («QR код), має міститися необхідна інформація — чи вакцинований його власник, чи має негативний PCR-тест, чи вже перехворів на коронавірус. На думку сторін, що домовилися, цей документ дасть змогу спростити і прискорити проходження перевірок на КПП.