Відомого болгарського боксера-професіонала Кубрата Пулєва, який свого часу програв бій українському спортсмену Володимиру Кличку, різні політичні сили багато раз намагалися заманити до своїх лав. Зрозуміло, що зі своєю кличкою Кобра, яку він отримав за особливу манеру бою, Пулєв мав стати "наживкою" для виборців і додати тій чи іншій партії додаткові голоси на різних виборах. Але Кубрат рішуче відмовляв усім. А цього тижня в ефірі Болгарського національного телебачення важковаговик Кубрат Пулєв оголосив про можливий початок політичної діяльності та про створення власної партії. І навіть повідомив, як її хоче назвати - "Велика Болгарія".

Численним шанувальникам він пояснив: "Якщо Болгарія справді потребує такого типу людини - незалежної, ніким не керованої, який не є нічиїм проектом, то чому б і ні. Подивіться - всі ці партії та коаліції, що зараз з'являються, є закулісними політичними проектами людей, які смикають їх за ниточки. А я людина, яка не є проектом абсолютно нікого. Я людина з народу, яка може вийти на такий політичний рівень і допомагати державі, людям".

У Міжнародний день захисту дітей він прийшов в одну зі шкіл Софії й разом з ними саджав дерева в найближчому парку. Журналістам, які цікавилися політичним майбутнім, він повідомив, що його нова партія не братиме участі у дострокових парламентських виборах, що призначені на 11 липня. Кубрат Пулєв заявив, що буде готовий брати участь у президентських виборах, які мають відбутися восени цього року. І запевнив, що працюватиме на Болгарію. При цьому - дуже кардинально.

А поки що він оголосив, що готується до нового бою на ринзі, який повинен пройти в США. "Так, я планую матч у США цього року, але не хочу розкривати можливих суперників, щоб нікого не вводити в оману. Давайте не каламутити воду й не тривожити людей. Бій відбудеться в серпні чи вересні, але я не можу вам зараз сказати проти кого", - сказав Кобра.

Зараз у Болгарії з цікавістю стежать не тільки за тим, як Кубрат Пулєв готується до нового бою, а й як втілюватиме свої політичні амбіції. Він уже заявив, що два кавуни під однією пахвою носити не буде й піде з рингу. Але чи вдасться йому повторити досягнення Віталія Кличка, який не просто вдало розпочав політичну діяльність, а й став міським головою величезної європейської столиці - Києва?